Vestlandsmesterskapet for Brass og Janitsjarkorps 19 og 20 mars 2021

Godt nytt korpsår. Vi ser virkelig frem til et nytt år med mange nye muligheter.

Koronaen har stoppet oss og mange andre mye på tampen av 2020. Bergen har vært tilnærmet nedstengt og ingen korps har fått møtes til øvinger.

Nå ser alt så mye lysere ut. Vaksinen er kommet og det vil skje en vaksinasjon i et forrykende tempo fremover vinteren som gjør oss helt trygge på at vi skal klare uten hindringer å gjennomføre en flott korpskonkurranse igjen i slutten av mars måned.

VÅREN KOMMER OG KORPSENE ER KLAR IGJEN.

Får vi 15 påmelde korps vil det ikke bli avlysninger og vi gjennomfører uansett. Det har vi 100% tro på.

PGA nedstengingen i Bergen før jul slår vi sammen det planlagte VM for Brass i februar og VM for janitsjar i mars måned til ett stort flott felles arrangement.

Vi bruker hele helgen og tar i bruk søndag 21 mars om nødvendig ved stor påmelding.

Konkurransen gjennomføres som en programkonkurranse ala Siddis, Hordaamatøren, etc etc. Det er et valgfritt program på inntil 25 minutter pr korps. For elitedivisjonen kan vi strekke det litt lengre om ønskelig fra korpsene, men vi tenker at dette er sikkert passe tid nå så tidlig etter koronapausen.

Konkurransen er åpen for alle amatørkorps på hele vestlandet. Vestland fylke, Rogaland fylke og Møre og Romsdal fylke. (er det noen andre steder i landet som ønsker å være med er vi åpen for dette også:) )

Vi håper at vi er kommet så langt i vaksineringen at vi også kan gjennomføre en korpsfest denne helgen. Så utrolig kjekt det hadde vært å samles igjen. Men her har vi selvsagt alle forbehold.

Konkurransen gjennomføres etter alle gjeldende koronaregler og forskrifter som er gjeldende på det aktuelle tidrom.

Pris pr korps er det samme som i Hordaamatøren satt til kr 8.000,- pr korps.

Hele konkurransen blir direkte sendt som en proff TV-sending av VETV.NO På en stabil plattform. Her tar vi i bruk både sceneelementer, mye lysdekor etc for å gjøre det så bra som mulig. Vi fikk testet litt under julekonserten til Midtun Skoles Musikkorps (Se bilder under) og vi skal utvikle dette mye videre slik at det blir veldig flott til konkurransen.

Ønsker ditt korps eget opptak til eget bruk for innsending til for eksempel NMFs Påskeonline-konkurranse kan dere få kjøpe dette til eget bruk for kr 2.000,- pr korps. Dere vil da få mulighet til å laste ned opptaket til eget bruk i all ettertid.

Påmelding gjøres på egen påmeldingsside her på dette nettstedet.

Påmeldingsfrist er satt til 1 februar 2021

Men vi ønsker påmeldinger så fort som mulig.

De 3 første korpsene som melder seg på får GRATIS tilgang på eget TV-opptak for nedlasting for bruk i ettertid.

Vel møtt til endelig en koselig kappleik igjen i god korpsånd.